over mij

msmode16

Hoi leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen. Zoals mijn leven is mijn blog ook heel divers en ik hoop dat je het met veel plezier zal lezen en dat het je zal inspireren.

Zo’n 20 jaar geleden raakt ik in contact met de wereld van nagelstyling, als 16 jarige was dit dan ook het moment dat ik leerde wat ondernemen was. Een aantal jaar later ben ik mij meer gaan verdiepen in dit vak. Uiteindelijk ben ik in 2003 begonnen aan een opleiding schoonheidsverzorging (schoonheidsspecialiste) en voetverzorging (pedicure) aan het Roc van Amsterdam, deze heb ik in 2 jaar goed afgerond en heb ik als afsluiter nog een extra half jaar stage gelopen in het Intercontinental hotel Berlijn uiteraard in de luxe spa die ze daar hebben.

Omdat ik op het ROC al veel affiniteit had met make-up ben ik na mijn opleiding enige tijd later begonnen met een opleiding make-up artist bij b-academy wat echt een onwijs toffe ervaring was. Door de jaren heen heb ik nog vele cursussen en workshops gevolgd met betrekking tot beauty. Je kan zeggen dat ik allround ben in de beauty.

Helaas wordt er veel gediscrimineerd in de beautysalons en kwam ik door mijn overgewicht nergens aan de slag, ook al was ik één van de beste leerlingen uit mijn klas en heb ik mijn stages perfect afgerond. Ik heb mij daar niet door laten kleineren en ben voor mijzelf begonnen met succes. Later heb ik nog wel een aantal mooie kansen gekregen bij o.a een bekende spa en heb ik voor een kapsalon een beautysalon opgericht en stagiaires opgeleid.

Fashion heeft door al deze jaren heen en zelfs al eerder heel veel rol gespeeld in mijn leven. Ik hou van trends maar ook zeker mijn eigen draai er aan geven, als je al je hele leven een maatje meer draagt en in de periodes (soms nu nog) waarin de keuze niet heel reuze was moest je infinitief zijn, zo weet ik nu goed wat bij mij past en wat juist niet en heb ik mijn stempel gedrukt op mijn style en zoals ik aan het begin al aangaf is mijn leven heel divers zo ook mijn kleding style. Vaak wordt mij ook om hulp gevraagd wanneer men er niet uit komt en vind het heerlijk om andere te inspireren.

Ik ben een moeder van 2 dochters en vind het daarom ook heel belangrijk voor mij en mijn gezin gezond te eten met natuurlijk af en toe lekker uiteten en koffie heel veel koffie, maar ook om te sporten vooral om fit te blijven en je lekker in je vel te voelen. Ook durf ik er vooruit te komen dat ik het niet erg vind dat ik dik ben. Dat zullen vele misschien niet snappen maar ik ben blij met wie ik ben en daar heb ik voor moeten vechten ook al voel ik mij niet 365 dagen per jaar zo sterk. Ik werk aan mijzelf mentaal maar ook lichamelijk door vooral gezond te leven en lekker te bewegen. De stereotype waar men aan denkt bij dikke mensen geldt voor mij zeker niet en voor heel veel  mooie sterkte dikke vrouwen die ik ken. Dit is ook een van de weinige dingen die ik er over zal zeggen want ik streef naar gelijkheid en daarbij zal ik mijzelf of andere niet in hokjes plaatsen. Ik hoop dat ik andere kan inspireren om het zelfde te doen.

foto

Ik hou serieus echt van reizen, als ik reis ben ik op mijn gelukkigst of dat nou met mijn gezin is of met vrienden i love it en daar vertel ik ook graag over. Ik heb een never ending bucket list en hoop dat ik zoveel mogelijk mag afstrepen voor ik aan het einde ben van dit fantastische leven. Van reizen wordt je alleen maar rijker en brengt veel inspiratie met zich mee.

In begin 2019 ben ik naar Lapland geweest dat kan ik echt iedereen aanraden, ik wou dat ik daar minstens 3 maanden kon blijven.

Styling niet alleen van mode maar ook huizen, feestjes, diners ik vind het geweldig en schijn er een talent voor te hebben ik denk dat alles wat ik doe en leuk vind vooral ermee te maken heeft dat ik creatief ben. Ik heb dat nooit zo doorgehad maar mijn oudste dochter (10) lijkt in dat opzicht heel erg op mij en dat heeft mij mijn eigen creativiteit laten inzien.

Momenteel ben ik bezig met een studie Binnenhuisarchitectuur waar ik onwijs veel plezier in heb. Hoe kan het ook anders als je een creatief brein hebt. Ik wilde dat toch meer tot uiting brengen. Ik hoop met de tijd hierin een leuke baan te vinden.

Aantal feitjes over mij: Ik ben heel slecht in small talk – wanneer ik mij op mijn gemak voel praat ik veel – ik rijdt motor – ik kan heel onzeker zijn over mijn kwaliteiten omdat ik perfectionistisch ben en super kritisch op mijzelf – ik hou van spiritualiteit – ik doe aan vrijwilligers werk omdat ik het fijn vind om mensen te helpen – daar in tegen vind ik het lastig om hulp te ontvangen/vragen.

Ik blog ook voor: Beafitmom.nl  Wij werken veel samen omdat we beide voor diversiteit staan en omdat we beide ook heel divers zijn past het gewoon heel goed samen.

foto0

Denk dat je een aardig beeld over mij hebt nu en hoop dat je zo extra geniet van mijn blogs

Liefs Myra xxx