5 easy mocktails

Zodra we het nieuwe jaar starten beginnen we ook met Dry january, 31 dagen geen alcohol. Ik zelf drink uberhaupt weinig alcohol en ik moet er echt zin in hebben dus is 31 dagen niet drinken voor mij geen uitzondering. Als ik wel wat drink dan is het een lekkere witte wijn, bubbels of een cocktail en niet te sterk.

Nu vind ik het wel gezellig bij een etentje of een borrel om wat anders te drinken dan een water of een cola zero en kreeg ik de kans om populaire maar alcohol vrije varianten te testen en daar wat lekkers mee te maken en die ga ik dan ook met jullie delen. Dus heb ik verschillende combinaties gemaakt en geproeft met als voordeel slechts enkele ingredieten, dus geen hele kast vol producten maar gewoon een klein aantal, Ideaal!

Het zelfde weekend dat ik hier mee bezig was organiseerde ik ook een etentje bij mij thuis we waren met 12 personen, waarvan voor verschillende redenen (0.a. leeftijd, zwanger, dry january) er op 3 na niemand alcohol dronk. Dus heb een aantal ingredienten op de bar gezet om zo de easy mocktails (lees: alcohol vrije cocktails) te maken. Het was zo een succes dat wat ik had helemaal op is gegaan en ik de volgende dag nieuwe flessen moest halen omdat ik nog niet alle fotos klaar had hahaha. Maar dan weet ik in ieder geval dat alles lekker is.


Limonzero Spritz

Een drankje wat ik steeds vaker voorbij zie komen en een hele lekkere frisse combinatie is.

Je kunt deze maken met alleen de semi-seco van Natureo en de Limonzero van Pallini maar je kunt er ook nog sprite aan toevoegen dat maakt het nog net even wat zoeter maar dat is een voorkeur.

Doe er wat ijs bij en citroen dan heb je een geweldige alcohol vrije cocktail maar succes gegarandeerd.

Samenstelling Mocktail:

 • 1 deel Limonzero
 • 3 delen Semi-secco
 • of 2 delen Semi-secco en 1 deel Sprite
 • Ijs
 • Citroen
 • takje munt als garnering

Purple Lady

Deze is heel leuk om te maken vooral door de kleur, zo heb je wel echt een heel feestelijk drankje in je handen de Purple Lady, hiervoor gebruik je de Semi-secco van Natureo, aardbeien, bloementhee Butterfly pea en ijs. De thee is van bloemen gemaakt en laat een paar bloemen in heet water intrekken (let op deze maak je van de voren want het moet afkoelen) en hoe langer het intrekt hoe intenser de kleur wordt. De thee wordt blauw maar als je deze mixed met de semi-secco dan veranderd hij of eigenlijk moet ik zeggen Zij van kleur.

Op de bodem doe ik wat fijn gesneden aardbeiden, ijs en nog wat plakjes aarbeien als garnering dan de Semi-secco bubbels en als laatste een scheut van de blauwe thee. Je kunt ook hier wat sprite bij doen als je van wat zoeter houdt. Verder is het net als de Limonzero Spritz een frisse Mocktail.

Samenstelling Mocktail:

 • 3 delen Semi-secco of 2 delen Semi-secco en 1 deel Sprite
 • 1 deel butterfly pea thee
 • klein gesneden/geplette aardbeien
 • plakjes om te garnere en eventueel een takje munt

Scroppino

Een hele bekende is de Scroppino en er zijn verschillende variaties hoe je deze kunt maken maar ik zal de meest makkelijke met je delen. Deze maak je in de alcohol vrije variant met wederom de Semi-secco van Natureo en de Limonzero van Pallini. Zo kun je lekker veel varieren met maar een aantal ingredienten, dat scheelt weer ruimte in je kast.

Ik maakte deze scroppino met zelfgemaakte ijs, die ik had gemaakt voor mijn diner thuis waar ik de Limonzero in heb verwerkt. Het smaakt fantastisch maar is niet heel romig omdat ik geen ijsmachine heb en het was ook mijn eerste keer dat ik ijs maakte. Kies als je niet zelf je ijs maakt voor vanille ijs deze is lekker romig dan wordt de scroppino ook wat dikker qua structuur.

De doet een bolletje vanille ijs, de Semi-secco en Limonzerro in een kom en mixed deze door elkaar voor je deze in een glas giet. Garneer met een stukje schil van een citroen.

Samenstelling Mocktail:

 • 1 bolletje Vanille ijs
 • 3 delen Semi-secco
 • 1 deel limonzero
 • schil van een citroen voor garnering eventueel een dropstaaf erbij in

Sapinca Mocktail

Als je van een pittig drankje houdt dan zou ik zeker hier voor kiezen de Sapinca Mocktail. Sapinca is een organic root elixir wat een mix is van 10 krachttige wortelsoorten. Je kunt het drinken als thee met heet water maar ook als Mocktail met Semi-secco van Natura top het af met een takje Rozemarijn en je hebt een spicy cocktail.

Een lekkere scheut Sapinca en vul de rest aan met de Semi-secco

Samenstelling:

 • Flinke scheut Sapinca (geheel naar eigen smaak hoe sterk je de smaak wilt)
 • Aanvullen met de Semi-secco
 • Ijs
 • en als garnering een takje Rozemarijn

Noname Mocktail

Ik heb deze Mocktail geen naam gegeven omdat ik mij heb laten inspireren voor verschillende andere cockatails/mocktails en zo is deze ontstaan. Het is een frisse licht zoete cocktail en naast en Purple Lady mijn favoriet. Ik heb deze voor het laatst bewaard omdat hier verreweg de meeste ingredienten in zitten.

Het heeft als basis de zelfde ingredienten als de Limonzero Spritz maar ik heb er Gin 0.0 en grenadine limonade aan toegevoegd.

Samenstelling Mocktail:

 • 30 ml Gin 0.0
 • 15 ml Limonzero
 • 10 ml grenadine
 • Aanvullen met Semi-secco
 • ijs
 • en eventueel als garnering een citroen schil en een takje munt

Heel veel plezier met het maken van deze Mocktails, heb jij nog leuke ideeën laat ze dan gerust hieronder.

Ik ben uiteraard geen Bartender of receptontwikkelaar en de meeste Mocktails die je ziet zijn een alcohol vrije versie van bestaande cocktails, en bij enkele geef ik er gewoon mijn eigen draai aan vooral om het je zo makkelijk mogelijk te maken met zo min mogelijk ingredienten.

Hieronder links naar de meeste ingredienten die ik heb gebruikt

Semi-secco van Natureo klik op de naam

Limonzero van Pallini klik op de naam

Butterfly Pea thee klik op de naam

Sapinca elixer klik op de naam

Onder voorbehoud van typefouten

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.