IPL – Intense Pulsed Light

on

Al enige tijd ben ik instensief bezig om mijn huid te verbeteren.

Ik wordt dit jaar 39 en merk dat veranderingen doorkomen. En zoals ik altijd zeg 40 is de nieuwe 30 dus dan wil ik er ook 30 uit blijven zien ;-). Dit is natuurlijk gekkigheid, maar ben wel degelijk veel met mijn huid bezig.

Dagelijkse verzorging aangepast op mijn huid en de dag en avond, niet zonder bescherming in de zon en maandelijks een bezoek aan de schoonheidsspecialiste om mijn huid extra te verzorgen en te reinigen. Maar zo af en toe kun je je huid een extra boost geven om deze te verbeteren op punten waar je niet tevreden over bent.

Ik vind het belangrijk om op deze manier met mijzelf bezig te zijn. Ik voel daardoor meer zelfvertrouwen en liefde voor mijzelf. Iedereen doet het op zijn eigen manier en dat moet ook, maar ik hoor van veel vrouwen dat wanneer ze zich mooi kleden, net bij de kapper zijn geweest of mooi zijn opgemaakt ze zich veel beter voelen. Dat heb ik dus met mijn huid. Ik kan natuurlijk foundation op doen en niemand die het ziet. Achter doe ik het niet voor iemand anders maar mijzelf.

In maart had ik mijn eerste afspraak bij Derma puur huidkliniek in Alkmaar.

Derma puur huidkliniek is een kliniek die zich o.a. specialiseert in het oplossend werken bij huidproblemen. Denk hierbij aan: overbeharing, acne, huidveroudering, rocacea, pigmentvlekken, littekens maar ook tatoeage verwijderen en haaruitval.

Daar ontmoette ik eigenaresse Samantha die met veel passie haar werk uitvoert. Na een klein voorstel gesprek richtte wij ons op mijn huid. Daar luid de vraag – Waar loop je tegen aan met je huid? –

Ik heb geen egale huid, dat komt voornamelijk door pigmentvlekjes, roodheid, grove porieen en beginnende lijntjes. Dat is ook meteen waar ik mij aan stoor. Een ander zou het niet zien maar daar gaat het niet om. Je moet nooit iets doen voor een ander alleen voor jezelf. En daarom ben ik bij Derma Puur huidkliniek.

Als eerste maakt Samantha een uitgebreide huidanalyse om te kijken hoe het met mijn huid is gesteld. Dat doet ze met een aparaat waar je, je hoofd in ligt en dan worden er fotos gemaakt met verschillende soorten licht. Met dat licht kun je verschillende “probleempjes” naar voren halen. Je kunt bijvoorbeeld heel duidelijk zien in hoeverre en waar de huid vochtarm is. Of waar je probleem zone zit qua verstopte porieren. Maar ook roodheid en huidverslapping.

Nu met de huidanalyse en mijn wensen maakt Samantha een behandelplan.

Ik krijg 4x (1x per maand) een IPL behandeling.

Wat houdt een IPL behandeling eigenlijk in?

IPL staat voor Intensed Pulsed Light en wordt o.a. ingezet voor het egaliseren van de huid.

Hierbij kun je denken aan het verminderen van pigmentvlekken, zoals zonneschade en ouderdomsvlekken, roodheid en verwijde bloedvaatjes.

Tijdens de behandeling wordt het licht geabsorbeerd door de pigmentvlekken en/of vaatjes van de huid. Dit licht wordt omgezet in warmte en creeert een beschadiging in het doelweefsel. Bij de behandeling van pigmentvlekken wordt door middel van de warmte het pigment in kleine stukjes vergruist, waarna dit door het lichaam wordt opgeruimd. Dit is zichtbaar doordat het van de huid afschilfert.

Bij de behandeling van roodheden en vaatjes van de huid creeert de warmte stolling van eiwitten in het bloed. De vaatwandjes beschadigen waardoor het door het lichaam wordt opgeruimd.

Eerste behandeling

De allereerste behandeling is een feit. Ik ga liggen en krijg een brilletje op tegen de flitsen en mijn huid wordt ingesmeerd met een gel om de huid koel te houden.

Het laseren gebeurt per flits, je voelt een klein tikje tegen je huid welke steeds op een ander deel van de huid wordt geplaatst en dat wordt herhaalt. Je voelt je huid ook warmer worden namate er vaker wordt geflitst op het zelfde stukje huid. Ik denk dat ze dat per persoon bekijken hoevaak ze dat doen.

Drie dagen na de behandeling voelt mijn huid heel zacht aan en ik zie inderdaad van een aantal pigmentvlekjes dat het schilfert. Ik had verwacht dat ik wel zichtbaar iets zou zien na de behandeling zoals roodheid of kleine zwellingen maar dat is niet het geval geweest. Er werdt ook gezegd dat deze behandeling in mindere mate intensief is dat de huid snel hersteld.

Tweede behandeling

Mijn tweede behandeling ging precies het zelfde als de eerste. We zijn begonnen met foto´s maken. Nu om het zien wat de eerste behandeling heeft gedaan, daarna de behandeling zelf in totaal ongeveer 20 min.

Mijn porien zijn al een stuk kleiner geworden, mijn roodheid is minder en de elastischiteit is omhoog gegaan. Je kunt je voorstellen dat ik niet kan wachten tot ik mijn laatste behandeling heb gehad.

Een foto van mijn instagram storie / de fotos zijn een beetje wazig maar het is om het kleur verschil te laten zien van het pigmentvlekje op mijn wang en die zie je wel.

Derde behandeling

Het was tijd voor de derde behandeling, en ook dit keer keken we naar de verschillen. Wat opvalt is dat mijn huid wat strakker is, je ziet lifting van mijn wangen. De porien zijn duidelijk kleiner geworden en de zichtbare pigmentatie is afgenomen . Verder is de behandeling het zelfde als de keren daarvoor. Daarna voelt je huid zo lekker zacht.

De behandeling zelf in versnelde versie

vierde behandeling en tevens de laatste

De vierde en laatste behandeling kijken we weer even het verschil van de afgelopen drie behandelingen. Wat mij vooral is opgevallen, is dat mijn gezicht is gelift. Door de behandeling is mijn huid steviger en voller geworden en zo meer lifting. Ook zijn mijn porien kleiner geworden. Roodheid wat je ziet zijn droge plekjes – dus geen vaatjes. Qua pigment dat blijkt bij mij behoorlijk hardnekkig te zijn, je ziet het nog niet zo maar het zit nog onder mijn huid. de pigment die je wel ziet is zachter qua kleur geworden.

Hier onder de voot en na fotot – Links is na de derde behandeling / rechts is voor de eerste behandeling

zoals je ziet kun je duidelijk zien dat er meer vorm in mijn gezicht zit, nee ik ben niet van gewicht veranderd dat is echt de behandeling geweest. Als je goed kijkt bij mijn wangen zie je dat de “gaatjes”porien veel minder zijn waardoor je een gladdere huid krijgt.

Over 6 maanden is het optimale resultaat daar en ik ben onwijs benieuwd.

Het is erg fijn om naar Dermapuur te gaan, eigenaresse Samantha is heel lief en geduldig. Mocht je nou interesse hebben neem dan contact op met Dermapuur

En heb je nog vragen aan mij, stuur mij gerust een berichtje.

veel liefs Myra

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Carla Koopman schreef:

    Ziet er goed uit Myra, mooi geworden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.