Zelfliefde en zelfbevrediging

Er wordt veel geschreven over zelfliefde en over zelfbevrediging maar wat heeft het met elkaar te maken?

Beide kun je natuurlijk op je eigen manier interperteren maar ik wil graag vertellen wat dit voor mij betekend. Zelfliefde is voor mij houden van jezelf, de basis van je bestaan ben jijzelf. Niemand anders hoort de basis te zijn van jou leven. Natuurlijk is dat makkelijk en sluipen zulke dingen er in maar vergeet nooit jezelf.

Als het om liefde gaat ben jij nummer 1. Waarom? Omdat jij met jezelf de langst durende relatie hebt namelijk zolang je leeft. En het is dan goed om in te zien wat jij geeft aan/ deelt met de lucky person die naast jou in het leven mag staan. Want die liefde hoor je ook aan jezelf te geven!

Uiteraard zijn er vele onderwerpen die je kunt bespreken als het gaat om liefde maar ik begin hiermee bij het onderwerp zelfbevrediging. Sex met jezelf dus. Want als je terug denkt aan mijn vraag wat je geeft/deelt aan de persoon waarmee je een relatie hebt dan komt daar ook in de meeste gevallen sex bij kijken. En daarom vind ik zelfbevrediging een belangrijk onderdeel in de relatie met jezelf en de liefde voor jezelf – daar kom ik nog op terug – . Echter is het nog een behoorlijk taboe om er over te praten. Er zijn onderzoeken dat als je naar vrouwen kijkt 93% mastrubeert – aan zelfbevrediging doet – en 58% van deze vrouwen voelen zich oncomfortabel om het bespreekbaar te maken. En dat is jammer vind ik, want dat zie ik als een soort van schaamte en waarom zou je je schamen als je lief bent voor jezelf.

Zelfbevrediging zorgt ervoor dat je je lichaam beter leert kennen en je beter weet wat je lekker vind en dat kun je weer gebruiken als je sex hebt met een/je partner. Mijn vraag hierbij is ook wanneer je niet volledig van jezelf kunt genieten, kun je dat dan wel met een partner?

Als je weet wat je lekker vind en weet wat er voor zorgt dat je tot je hoogte punt komt – jezelf klaar laten komen/ een orgasme krijgen – dan ben je goed op weg, want dat hoogte punt brengt vele voordelen met zich mee. Een paar feitjes op een rij:

  • Het maakt je relaxter en gelukkiger, daar kan geen meditatie tegen 😉
  • Je kunt daarna vaak heerlijk slapen
  • Je maakt het hormoon Endorfine vrij daar valt Oxycotine ook onder dat ook wel het “knuffelhormoon” wordt genoemd. Bij een vrouwlijke orgasme komt een hoge hoeveelheid vrij en geeft een gevoel van vertrouwen en verbondenheid. Ook heeft het een stress verlagend effect wat weer goed is voor de eerste 2 punten. ( Oxycotine is veel meer dan alleen het bovenstaande maar hou het nu even specifiek op het orgasme)
  • Het bekende “gelukshormoon” Endorfine komt vrij in het lichaam na een orgasme dat er voor kan zorgen dat b.v. pijn verminderd of zelf verdwijnt (hier valt vaak een lichte hoofdpijn onder). Endorfine maakt je ook aan bij sporten en dat is het onderdeel waardoor je je beter voelt na het sporten ondanks dat je bent afgemat. Jezelf tot een hoogtepunt brengen is dus een soort mini workout voor het aanmaken van veel Endorfine.
  • Door de aanmaak van het “gelukshormoon” wat je bv ook in overvloed hebt als je verliefd bent en je op wolkjes loopt. Is het niet zo dat iedereen aan je ziet dat je straalt? Je huid gaat letterlijk Shinen, nou dat effect krijg je dus ook na een orgasme 😉 plus dat het hormoon DHEA er voor zorgt dat je huid er beter uit gaat zien en het goed voor je geheugen is – waarschijnlijk omdat je minder stress ervaart -.

Naast dat er veel voordelen aan het hoogte punt zit, vind ik het vooral belangrijk dat je met jezelf bezig bent. Een moment in het hectische leven dat je de volledige aandacht aan jezelf geeft en geniet, waarom moet dat zo een taboe zijn?

Ik zelf ben ook niet altijd open geweest over dit onderwerp maar deze dagen, is dat onder mijn vriendinnen helemaal geen taboe meer. Ik heb een half jaar in een sexshop gewerkt waarbij ik dag 1 met collegas al over alles sprak qua sex gebied en dus ook over zelfbevrediging, en dat voelde zo bevrijdend en zorgde er ook voor dat de mensen om mij heen opener werden. En zo kun je elkaar toch met praten en ervarigen delen helpen. Bijvoorbeeld wanneer je je eigen vingers zat bent welke speeltjes je het beste kunt gebruiken. Zowel in de shop als onder vriendinnen is er veel gesproken, gelachen en schaamtes verdwenen. Want waarom zou je je schamen als je lief bent voor jezelf?

Ik werd pas geleden benaderd voor een nieuw bedrijf Toyvibez dat sexspeeltjes verkoopt voor vrouwen en zij willen het taboe verbreken en vroegen mij of ik daar aan mee wil doen. Na enige twijfel heb ik ja gezegd want ik sta hier wel 100% achter om het taboe te doorbreken en hoop dat iedere vrouw zo lief voor zichzelf kan zijn zonder zich te schamen en durft te zeggen JA ik doe aan zelfbevredeging omdat ik van mijzelf hou en ik het verdien om te genieten.

Winactie!!!

Via instagram zal ik dan een winactie houden samen met Toyvibez waarbij je 2 speeltjes kunt winnen voor jezelf met een super toffe tas die het helemaal afmaakt. Klik hier voor de winactie!

Wat ik nog wel kwijt wil, is dat ten alle tijden niks moet en veel mag. Doe waar jij je goed bij voelt en als je vragen hebt stel ze gerust. Er is niks om je voor te schamen.

Liefs Myra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.