Meatless Farm

Al enige tijd eet ik geen vlees. Het niet eten van vlees is voon mij het begin geweest van verandering.

Niet alleen stond het mij al heel lang tegen om dieren te eten, maar ik verdiepte mij ook in alles wat daar bij komt kijken en hoe slecht het voor het milieu is. Daarna ben ik begonnen met het vlees te schrappen. We weten allemaal hoe lastig het is dingen te veranderen en nieuwe routines te creeeren dus met alles wat je doet zou ik zeggen – stap voor stap – .

Nou is het niet zo dat ik vlees vies vind, het stond mij alleen tegen het idee dat het is gemaakt van dode dieren. Toen ik een kind was van 7 jaar zag ik op het bedrijfsfeestje van mijn vader een heel varken aan het spit hangen, ik vond het verschrikkelijk. Zo verschrikkelijk dat ik toen jaren ook geen vlees heb gegeten. Maar dan wordt je een puber en de hema worst was te lekker hahhaha. Toen mijn broertje mij betrapte en mij verlinkte aan mijn moeder, moest ik diezelfde avond gewoon weer met de vleespot mee eten.

Over veranderingen en gewoontes gesproken. Ik vind het dus lekker om af en toe een spaghetti bolognese te eten of een dikke vette hamburger. Die 31 jaren geleden dat ik geen vlees at, had je bij de appie 2 soorten vlees vervangers, niet echt iets van toen. Maar nu heb je steeds meer.

Niet alles vind ik lekker, maar probeer gewoon steeds wat uit om te kijken wat ik lekker vind.

Nou kreeg ik de kans om een nieuw plant based (helemaal plantaardig – Vegan) merk uit Engeland die nu hier te verkrijgen is uit te proberen. 2 producten van Meatless farm.

De filosofie van Meatless farm is dat ze graag met hun producten een steentje willen meedragen aan de verbetering van de wereld. Niet alleen worden er geen dieren gedood of pijn gedaan maar er wordt ook minder water geproduceerd en geen chemische producten – alleen de zon en regen – gebruikt om de plantjes te laten groeien waarvan ze na het oogsten de producten maken.

Kortom ze gaan voor minder energie verbruik, minder water verbruik en verminderning van gassen. Wat beter is voor het milieu en ook voor onze gezondheid. Opgericht door Morten Toft Bech in 2016 en pioniers op het gebied van textuur en smaak.

En dat laatste moet ik zeggen, dat proef je absoluut erin terug. De burgers waren echt zo onwijs lekker, geen droge meuk maar lekker sappig en goede structuur alsof je een echte hamburger aan het eten was. Echter nu kon ik er volledig van genieten omdat ik weet dat het een dier (en milieu-) vriendelijke “hamburger” is

Ook het “gehakt” was echt heerlijk OMG! Deze heb ik verwerkt in een bapao. Beide recepten komen bij de Meatless farm vandaan en zijn zo de moeite waard.

Recepten en meer informatie vind je hier

De producten zijn momenteel alleen nog te koop via Crisp – Dit is een online supermarkt, je eerste bestelling krijg je 5 euro korting, echter heb je wel een minimaal bestel bedrag.

Wat ik nog even wilde zeggen : Ik ben geen professionele food blogger en dus zijn mijn food foto’s ook verre van perfect! Koken vind ik wel heel leuk en kan ik ook echt wel. Het eten was dan ook heerlijk mede door de vleesvervangers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.