Ambassade Hotel **** Amsterdam

Laatst heb ik een hele toffe fotoshoot gehad in het Ambasade hotel in Amsterdam. De shoot was voor Spicyscarfs. Een merk met prachtige sjaals, hoeden en diverse mooie kledingstukken. En hun motto is, kleding voor iedereen en zo zijn de items ook ontworpen dat je ze kan dragen met maat 38 maar ook met maat 50. Alles (behalve de hoeden) wordt door Spicyscarfs ontworpen en in Amsterdam gemaakt.

Foto voor Spicyscarf

Ik was meteen onder de indruk van het Hotel. Het is een beetje in Eclectische stijl dat wil zeggen dat er uit verschillende stijlen het beste samen is gebracht.

Ik mocht er overnachten en had in Januari dit jaar geboekt. Helaas kwam de tweede lockdown en moest alles weer dicht. Ik zou er overnachten met mijn beste vriendin. Je zou denken waarom ga je in een hotel als er niks te doen is, maar na overleg hebben we besloten toch te gaan. Wij konden in de buurt gratis parkeren dus hoefde wij niet met het openbaar vervoer, en we konden wel even me-time gebruiken als moeder en vonden het helemaal prima een dag en nacht te vertoeven in het hotel.

Bij binnenkomst heb je de receptie en aan de linkerhand heb je de Brasserie. De Brasserie was helaas gesloten voor gasten en alleen open voor To-Go en in de bizarre situatie waarin we leven was dit ook weer een nieuwe ervaring.

Het hotel heeft er alles aan gedaan om ze veilig mogelijk gasten te ontvangen. Na een aangenaam ontvangst werden we naar onze kamer gebracht. Het is een hotel met veel gangen, 2 verschillende liften en diverse verdiepingen. Het voelt een beetje als Alice in Wonderland.

Maar wij hadden een van de mooiste kamers met uitzicht op de Singel. De kamer bestaat uit drie delen. De woonkamer met uitzicht op de Singel, het midden gedeelte de gang met daar de badkamer met bad en dubbele wastafel en daar achter de slaapkamer met echt een heerlijk bed.

Omdat het restaurant dicht was hadden ze een tafel mooi gedekt in de kamer zodat als we wilde eten konden halen in de brasserie om te eten in de kamer. Wij hebben dan ook eten bestelt – dat kon allemaal telefonisch – een 3-gangen menu. Tafel naar het raam geschoven, wijntje erbij en heerlijk eten. Hoe erg kun je nu genieten van deze dingen. Iets van deze corona tijd mij heeft geleerd is toch wel te genieten van de kleine dingen.

De avond heerlijk getut zoals ik het altijd noem. uitgebreid in bad, lekker maskertje, haartjes doen ect. heerlijk. Ook was er een koffieapparaat op de kamer en konden we gewoon onbeperkt koffie drinken. Ook was er een gevulde mini-bar, voor de mini-bar liefhebbers.

Zoals ik al zei een heerlijk bed en ook een groot bed. Het ontbijt zat bij ons verblijf in en werkte het zelfde als het Diner.

Al met al heerlijk genoten in een prachtig hotel met vriendelijk personeel.

Locatie – Het hotel ligt op een perfecte locatie. Achter het Spui, vlakbij de Bloemenmarkt. Dus op loopafstand van de kalverenstraat (winkelstraat) en op loopafstand van het Rembrandtsplein en Leidseplein (uitgaansgelegenheid).

Rolstoelvriendelijk? Er zijn vele trappen en ik denk dat het met de rolstoel een uitdaging gaat worden. Uiteraard kun je het hotel bellen om te vragen wat voor mogelijkheden ze bieden.

Kindvriendelijk? Naar mijn mening kun je met kinderen overal slapen, en als je zo in de stad zit ben je buiten de coronatijd toch over het algemeen meer buiten dan binnen. Ze beschikken wel over een appartement, maar ik zie het echt als een hotel waar je lekker (romantisch) met zijn tweeen naar toe moet gaan.

Eten – Het eten zowel diner als ontbijt vond ik echt heerlijk, dat mag wel gezegd worden want voor iemand die normaal veel uiteten gaat vind ik heel vaak het eten van minderen kwaliteit. Dus wanneer je lekker eet dan wordt ik daar oprecht blij van. Wel mis ik variatie in de vegetarische keuzes. Helaas komt dat vaak voor! Dus voor de koks in ons land die dit lezen, vegetarisch alsjeblieft 🙂

www.ambassade-hotel.nl

Voor de coronapolitie! Wij hebben in geen geval meer contact gehad met andere dan dat we elke week in de supermarkt hebben of op het werk. We zijn niet met het o.v. gereisd en we hebben alleen op afstand de persoon bij de receptie gezien en de persoon waar wij ons eten konden afhalen. Allen droegen mondkapjes en hielden voldoende afstand. Plus wanneer de kamer uit handen gedesinfecteerd. Waar voldoende van aanwezig was in het hotel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.