De voordelen van Minerale makeup

Minerale makeup is een puur product vrij van parfum en parabenen, het bevat geen sulfaten, siliconen of PEG. Deze ingredienten kunnen een reactie veroorzaken op de huid, heel vervelend als dat gebeurt. Minerale makeup is Hypoallergeen en met Zinkoxide (als mineraal heet het Zinkiet) als één van de ingredienten is het ook met een probleemhuid goed te gebruiken, het heeft namelijk een beschermende functie.

Makeup look met Foundation en oogschaduw van Nonon makeup

Omdat het 100% natuurlijk is kan ik zeggen dat het een Vegan beauty product is. Het is dus niet alleen vriendelijk voor je huid maar ook voor de natuur en dieren.

Een super snel groeiend en tof minerale makeup merk en mijn nummer 1 favoriet waarbij 100% natuurlijk absoluut geldt is Nonon makeup. Nonon is een afkorting van No Nonsense en zij willen zo eerlijk en puur mogelijk zijn. Op b.v. de ingredientenlijst van de verzorgingslijn staat alles er ook in duidelijke leesbare taal bij. Aqua weten we nog wel te ontcijferen, maar vaak komen er daarna namen voorbij die we niet herkennen. Ik vind dat echt een leuk pluspuntje.

De potjes met primer en foundation en de Kabuki kwast om de minerale poeder goed in de huid te kunnen masseren.

Ik ga het even hebben over de basis want over het algemeen is dat het belangrijkste van je makeup. Een goede en natuurlijke makeup basis. Wat ik persoonlijk fijner vind aan minerale makeup en in het geval van mijn basis – de Foundation – is dat het een poedervorm is en deze samensmelt met je huidvetten waardoor je een hele mooie natuurlijke basis hebt en het je huid niet afsluit. Een vloeibare foundation is als het ware een laagje op je huid en blijft dat ook – Verder niks ten nadele van vloeibare foundation ik heb er zeker geen hekel aan, ik ben gewoon super fan van het resultaat en werking bij de minerale makeup – . Een mooi voorbeeld is als je huilt en je perfect opgemaakte gezicht van die leuke banen van vlekken achterlaat op je wangen. Noooo – je makeup is verpest. Met de minerale poeder makeup is dat dus niet het geval. Omdat het als het ware samen gesmolten is met je huid(vetten).

De beautiful skin startersset

Hier onder nog enkele voordelen:

  • Met toevoeging van de primer onder je foundation blijft het de hele dag zitten en geeft het minimaal af. Onwijs handig met kraagjes, lichte kleding of wanneer je graag aan je gezicht zit.
  • Ook bij gebruik van de primer is het “water” proof. Dat wil niet zeggen dat je het zwembad in kan duiken en flawless het water uit kunt komen net als de sterren op het witte doek, maar met zweten en zelfs een regenbui zit het nog goed. Trust me, i know.
  • Het geeft een natuurlijk eind resultaat en door toevoeging van Mica een natuurlijke glow
  • Je hoeft niet bang te zijn voor foundation randjes in je haargrens of sterk verschil langs de kaaklijn.
  • Door het samen smelten trekt de foundation heel mooi naar je eigen huidsteint. Uiteraard kies je de kleurnummer die het dichtsbij je eigen teint ligt en zo creeer je de perfecte natuurlijke look. Bij Nonon zijn er kleuren voor de zeer lichte huid tot de donkere huid.
  • Het sluit de huid niet af en er zit een natuurlijke zonbescherming in.
  • Je hebt weinig nodig en doet onwijs lang met een potje. Bij 4 a 5 dagen per week foundation aanbrengen deed ik er ruim een half jaar mee. Dat betekend 2 potjes per jaar. En wanneer je potje leeg is en je ruilt hem in voor een nieuw potje krijg je per leeg potje 1 euro korting.
  • Voor de huid met (fijne)lijntjes is het ook geschikt, de foundation gaat zich niet ophopen tussen de lijntjes.
  • En last but not least je hoeft niet af te poederen. Scheelt weer producten en tijd!

Nou dat is me toch best wel een lijst hahaha. Maar dat zijn dus wel de redenen dat ik zo enthousiast ben. En ik vind het merk Nonon makeup ook erg fijn omdat ze een zeer uitgebreid assortiment hebben. En dat zie je (nog) niet veel bij merken die minerale makeup verkopen.

Voor en na foto van de basis look

Ik zou zeggen neem even een kijkje op de website en volg Nonon makeup via instagram om op de hoogte te blijven van alle leuke nieuwe dingen. Ze geven namelijk ook Make-up workshops. Zowel basis make-up als party makeup. En wat ook onwijs leuk is een workshop in combinatie met een High tea of High wine. De hapjes bij deze combinatie workshops worden gemaakt door een kok en zijn verrukkelijk! Ik heb het geluk gehad dat ik bij de aller eerste high wine / workshop mocht zijn.

Er gelden ook bij Nonon regels met betrekking tot de corona regels. Je kunt altijd contact opnemen voor vragen over deze regels en natuurlijk vragen over de makeup en de workshops.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.