8 tips om huidveroudering te vertragen.

Je herkent het misschien wel, je wordt ouder en je merkt dat je huid slapper wordt. Vanaf je +/- 20ste gaat je lichaam langzaam aan afbouwen (zo noem ik het altijd maar even plat gezegd). De collageen en elastine in je huid worden minder en daardoor wordt je huid slapper. Nou is het naast je leefstijl ook de erfelijkheid die mee telt. Zie je bij je familie weinig rimpels dan is de kans klein dat jij veel rimpels zult krijgen, dat kan ook andersom werken. Zie je veel rimpels in de familie dan is de kans groter dat jij die later ook krijgt, zo werkt erfelijkheid. Maar ook je leefstijl speelt hierbij een belangrijke rol. Belangrijk om te zeggen je kunt dus niet voorkomen dat je huid ouder wordt maar hoe je je lichaam en huid verzorgd kan wel helpen bij het vertragen van je huidveroudering.

Ik ben nu bijna 38 (08-07-1982) en ik merk dat mijn huid veranderd, ook al probeer ik er vanaf mijn twintigste zoveel mogelijk aan te doen om het te vertragen/voorkomen heb ik ook wel slechte dingen gedaan voor mijn huid.

Ik heb 8 tips voor je die ik met je ga delen om het verouderingsproces te vertragen.

1. Gebruik een goede zonbescherming : Zon is heerlijk voor je vitamine D, maar het is slecht voor je huid wanneer je het niet goed beschermd en je de huid langdurig blootstelt aan uv-stralen (ook wanneer de zon niet schijnt en vergeet de zonnebank niet). Als je te veel, te lang en onbeschermd in de zon zit beschadig je je huid en versnel je het verouderingsproces. Onder andere verminderd de elastine en de collageen in de huid sneller welke je nodig hebt voor de stevigheid van je huid. Ook gaat je huid pigment aanmaken om je huid te beschermen wat wij kennen als pigment/ouderdoms-vlekken. Draag altijd een SPF 30 en bij felle zon SPF50 bescherming op je huid en een hoofddeksel is extra bescherming.

2. Stoppen met roken : Oke, een van de dingen waar ik mij ook wel eens aan schuldig heb gemaakt. We weten dat het niet goed is voor de binnenkant van je lijf maar roken bevorderd ook de huidveroudering. Door roken breken de collageen en elastine in de huid sneller af omdat door het roken vrije zuurstofradicalen gevormd worden. Ook worden de spieren rond de mond vaak gebruikt om te inhaleren en daardoor ontstaan er typische rokerslijntjes rond de mond.

3. Gebruik een crème of serum met vitamine C : Vitamine C is een van de best onderzochte cosmetische ingrediënt die de huid verbeterd. Vitamine C is belangrijk voor het vormen van collageen. Ook goed om te weten is dat deze vitamine een antioxidant is en de UV schade aan de huid kan beperken. Er moet wel een hoge concentratie Vitamine C in je product zitten en niet alles is geschikt voor langdurig gebruik. Ik adviseer je om bij je schoonheidsspecialiste informatie in te winnen wat het beste bij jou huid past.

4. Ga regelmatig naar de schoonheidsspecialiste : Wanneer je kunt zou ik adviseren om zeker elke 6 weken naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Zij kunnen je het beste advies geven gericht op je huid en kunnen dan gericht een behandeling uitvoeren. Je huid is je grootste orgaan het is belangrijk deze goed te verzorgen.

5. Bindweefselmassage : Bij diverse salons kun je naast je gezichtsbehandeling een bindweefselmassage van je decolleté en gezicht boeken, een absolute aanrader. Bindweefselmassage van het gezicht stimuleert o.a. de collageen productie, heeft een liftend effect, geeft een betere doorbloeding, voert afvalstoffen af. En zo kun je huidveroudering vertragen. Het beste resultaat krijg je door 5 weken lang elke week een bindweefsel massage te boeken en dat 2x per jaar. Ik zelf doe dat elke 6 weken tijdens mijn gezichtsbehandeling en ga dan zelf altijd graag naar Cotton spa in Zaandam. Ook hebben zij sinds kort een vestiging in Amsterdam.

6. Gebruik collageen supplementen: zie mijn vorige blogpost over collageen supplementen klik hier

7. Eet gevarieerd: Suiker is ook een boosdoener als het op huidveroudering aan komt, maar voeding met antioxidanten zijn juist weer goed om het verouderingsproces te vertragen.

Suikers die je opneemt, hopen zich op in je huid. Daar hechten ze zich aan het collageen, waardoor je huid minder elastisch wordt. Doordat je huid zijn elasticiteit verliest, gaat hij sneller tekenen van veroudering tonen. Vooral witte suikers en zoetstoffen in dranken zijn slecht voor je huid. Dat komt doordat ze zorgen voor snelle verhoging van je bloedsuikerspiegel.

Antioxidanten zijn stoffen die in staat zijn vrije zuurstofradicalen uit te schakelen en de vrije zuurstofradicalen zijn dus precies de redenen waardoor huidveroudering versneld. Er zitten van nature in je huid Antioxidanten maar door b.v roken, zon, alcohol en suiker worden de hoeveelheid terug gebracht. Je kunt ook cosmetica (zie tip 3) gebruiken om de antioxidanten aan te vullen voor zover het kan maar er is ook voeding die je kunt nuttigen die bomvol antioxidanten zitten. Dus als je een avond lekker wat alcohol hebt genuttigd neem dan vooral een lekker ontbijtje vol met antioxidanten.

top 5 groenten bomvol antioxidanten: (er zijn er natuurlijk nog meer)

1. Broccoli

2. Boerenkool

3. Spinazie

4. Spruitjes

5. tomaat

top 5 fruit bomvol antioxidanten:

1. aardbei

2. zwarte/blauwe bes

3. rode bes

4. braam

5. appel

8. vermijd stress: Een van de dingen die bijna niet te vermijden zijn is stress/zorgen. Stress veroorzaakt op langere termijn stress rimpels. Helaas is stress wel iets waar we allemaal mee te maken krijgen, soms overkomen je dingen waar je niks aan kunt doen of je bent van nature een stress kipje. Maar er zijn altijd punten waar je dit gevoel enigszins kunt verlichten en dat is b.v. met Yoga, meditatie, sporten of wellicht is er iets anders waar je heel erg van ontspant, zorg dat je daar dan net even wat meer tijd voor maakt.

bronnen: www.gezondheidsnet.nl / https://www.dr-jetskeultee.nl / www.flinndal.nl / Ik ben zelf sinds 2004 gediplomeerd schoonheidsspecialiste met tot vorig jaar een eigen salon, omdat ik geen werk meer doe in de salon vind ik het nog wel leuk mijn kennis te delen. Waar ik niet voldoende informatie over beschik zoek ik op bij betrouwbare websites/bronnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.