Citytrip naar Stockholm met kinderen

Stockholm de hoofdstad en grootste stad van Zweden het land wat net als ons land in de top 10 staat van de gelukkigste landen ter wereld. En de regering heeft het ook erg goed geregeld met nieuwbakken ouders. Zo krijgen ze 480 verlof dagen tegen tachtig procent van hun salaris en mogen deze dagen verdelen zoals ze zelf willen. Daar boven op krijgen moeders 18 weken verlof en vaders krijgen 90 dagen betaald verlof omdat het land wil dat de vader een band opbouwt met zijn kinderen want van oudsher wordt er toch altijd de focus gelegd op de moeder.

Ik heb altijd gezegd de man is net zoveel vader als de vrouw moeder met als enige verschil dat wij als moeder de kinderen 9 maanden dragen en de bevalling moeten overleven met alle polonaise aan je lijf, maar ja dat kunnen we eenmaal niet veranderen dus vind ik de 3 dagen die ze nu krijgen echt heel weinig.

Maar wanneer je kindjes hebt en je wilt lekker op vakantie of een weekendje weg dan is Stockholm erg leuk voor gezinnen.

20190616_1619121969619719955710434.jpg

 

Openbaar vervoer:

In het weekend vanaf vrijdag 12 uur tot zondag avond reizen kinderen gratis mee met hun ouders. Overal zijn liften (zweeds: Hiss) en in de metro genoeg ruimtes voor de kinderwagens wanneer je deze nog nodig hebt. Ik heb een 72-uurs kaart aangeschaft welke voor het hele weekend geldig is, deze kost omgerekend 26,67 euro pp en geloof me Stockholm is groot dus die heb je echt nodig en taxi’s zijn duur.

20190614_10512237581675607960590.jpg

Gruna land:

Een pretpark wat prachtig aan het water ligt en waar je heen kunt met de pont, welke je kunt gebruiken met je ov-pas ideaal want je stapt voor de deur uit. Het is een pretpark voor jong en oud, het is heel mooi verdeelt in twee delen het grote gedeelte is met alle attracties voor de grote kids inclusief mega veel eten en drinken. Met een trap en een kleine overdekte brug kom je in het kids gedeelte voor de kleinere kids waar ze ook lekker kunnen spelen en in de achtbaan kunnen.

Het is wel een heel druk pretpark dus mijn advies is om meteen om 11 uur te beginnen zodat je in de grotere attracties nog niet zo lang hoeft te wachten. Qua eten en drinken zijn de prijzen te vergelijken met de parken in Nederland. Entree is voordeliger om online te bestellen gewoon via het park zelf. Wanneer het mooi weer is zijn er veel schaduwplekjes te vinden om even uit te rusten.

Wij hebben het in ieder geval onwijs naar ons zin gehad.

 

Museum:

Je hebt diverse museums zoals het bekende Abba museum maar denk dat Abba niet echt voor de jongere generatie is, wat wel leuk voor kinderen is, is het Viking museum en het Vasamuseum waar het laatst bewaarde schip ligt uit de 17de eeuw. Verder heb je het museum van de middeleeuwen.

Wij zijn naar het Viking museum geweest, als fan van de serie Vinkings moest ik wel even een kijkje nemen, het is een interactief museum (tegenover het pretpark en naast het Vasamuseum) voor jong en oud met op het einde een ritje in een attractie door een verhaal heen. Ik en mijn dochter vonden het beide erg leuk. Je bent er ongeveer een uur tot 1,5 uur binnen dus een perfecte tijd voor de jongere kids.

Eten:

Als je ergens op elke hoek van de straat eten kan vinden dan is het wel in Stockholm, ze hebben pancake restaurants tot Sushi, s’middags is het daar heel normaal om naar een buffet restaurant te gaan waar je dan ook lekker zelf mag pakken en kiezen, ideaal! Gek op ijsjes?? Die zijn ook volop te krijgen, van Ben & Jerry’s tot bubbelwafelijs omg dat was zo lekker, die moet je echt even proeven. Oke bubbelwafelijs is zelfs voor de volwassenen maag erg machtig maar ze hebben ook kleine ijsjes voor de kiddo’s.

Ik ben benieuwd of jij al eens met de kids in Stockholm bent geweest en wat jij er van vond?

Liefs Myra

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Maaike schreef:

    Nog nooit geweest, lijkt me wel heel tof daar. Leuke foto’s! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.