Vegan en vegetarisch eten in Stockholm

Een weekend op stap met je tiener dochter, iets waar ik al stiekem naar uit keek toen ze nog trappelend in mijn buik zwom. De tijd gaat super snel en daar zitten we dan in Stockholm en een van de dingen die wij gemeen hebben is dat wij van lekker eten houden.

Ik zelf heb 2 jaar geleden besloten geen vlees meer te eten en kies regelmatig voor vegan opties en een gezellig vegan restaurant ga ik nooit uit de weg. Het eten is altijd lekker, net even anders en je hoeft nergens over na te denken je kunt alles kiezen wanneer je vegetarisch bent of vegan.

Thuis kook ik zoiezo altijd vegetarisch en heb dat ook duidelijk gemaakt aan mijn kinderen, buiten de deur mogen ze van mij zelf de keuze maken wat ze eten en dat vinden ze helemaal prima.

Wanneer we op vakantie gaan vind ik het altijd super leuk om alvast wat leuke plekjes te zoeken waar we kunnen eten en ik heb gezocht op vegan restaurants (gelukkig zijn de kids daar ook wel voor te porren). Er kwamen aardig wat opties naar boven, maar buiten dat zijn er bij veel restaurants vegan opties en bij alle restaurants zoiezo vegetarisch.

Zo hebben wij o.a. heerlijk geluncht bij Hermans een vegan buffet restaurant met een heerlijke tuin en prachtig uitzicht.

Ik gaf aan nog nooit bij Hermans te zijn geweest en ik werd van harte welkom geheten en wegwijs gemaakt met het concept. Je betaald je buffet en dan krijg je een bordje en kun je aanvallen, ook werd de bbq aangestoken en werden er heerlijke groentes en andere vegan opties op de grill gelegd. Water, koffie en thee zitten onbeperkt bij de prijs in.

Waar je Hermans kunt vinden vind je Hier.

Stockholm is ook een onwijs leuk pretpark rijk en daar heb je ook overal vegan en vega opties. Ik koos daar voor de tortilla chips met vegan gehakt en sla met salsa, super lekker en vers! Moest er ook wel lang op wachten maar dat maakte de smaak weer goed.

Meer informatie over het pretpark vind je hier.

Ijs, wie is er niet gek op ijs? Ook daar heel veel keus, niet alleen vegan opties maar ook biologisch ijs is er te verkrijgen. Ik heb de eerste dag voor biologisch ijs gekozen, 2 grote bollen ijs in een verse hoorn. En de laatste dag heb ik bubbelwafel genomen met ijs beide keren o.a. met rum rozijnen (zooo lekker).

Bij stikki Nikki verkopen ze o.a. vegan ijs

Het fijne is dat het overal goed is aangegeven of het vegan of vegetarisch is, ook in de supermarkt! Ze zijn zeker vooruitstrevender dan wij in Nederland ook al mogen wij ook zeker niet klagen met bijna dagelijks nieuwe producten op de markt.

Hier nog een lijstje met vegan of vegetarisch restaurants:

  1. Babajan – vegetarisch met vegan opties – wereld keuken
  2. Chutney – vegetarisch met vegan opties – wereld keuken
  3. Sodermanna – vegetarisch met vegan opties – wereld keuken

Er zijn er nog veel meer, en heb je nog vragen of ideeën deze zijn altijd welkom.

Liefs Myra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.