EMS training

Hoe zou je het vinden om in 20 minuten een full body work-out te hebben? Deze vraag werd aan mij gesteld. Ik hoefde daar niet heel lang over na te denken hoe fantastisch ik het zou vinden.

Sporten doe ik regelmatig omdat ik aan mijn lichaam merk dat ik daar sterker van wordt, betere conditie krijg en ik voel mij over het algemeen gewoon beter van sporten, maar waar het voor sommige een serieuze hobby is, is het voor mij echt puur voor het bovenstaande en zeker geen hobby. Daarom hoefde ik niet lang na te denken of ik deze training wilde volgen.

De voordelen voor mij waarom ik ja zei:

  • Een korte work-out van 20 minuten en dus binnen een uur weer thuis
  •  Je krijgt tijdens je work-out 1 op 1 begeleiding
  •  Via een app kun je zelf je lessen inplannen over de hele dag
  •  Voor goede resultaten hoef je maar 2x max 3x per week ems training te doen.
  •  De training wordt afgestemd op je doelen.

Mijn training begint met 10 minuten flink omhoog stappen op de loopband of de crosstrainer en daarna 10 minuten stevige oefeningen wat elke keer afgewisseld wordt.

Maar waarom bereik je een full body work-out in 20 minuten? Dat komt door het trainingspak wat ik aanheb deze is met elektronen. Deze geven een lichaamseigen signaal naar je spieren zodat deze worden aangespannen. Deze manier van training bestaat al voor een langere tijd binnen de revalidatie en fysiotherapie en is een ruime tijd in gebruik bij topsport.

lrm_export_124364758796562_20190531_1705456841335245640709633484.jpeg

(de foto’s zijn van mindere kwaliteit omdat ze zijn gemaakt tijdens het trainen dus het echte werk!!!)

Kracht en uithoudingsvermogen zijn twee van de vier programma’s die worden aangeboden en welke ik gecombineerd volg. Zoals ik al zei wil ik mij gewoon goed voelen in mijn lijf.

Wat voel ik nu na een aantal weken?

Ik merk dat mijn conditie vooruit is gegaan en dat ik veel meer energie heb, ook vind ik het onwijs leuk om te doen en daarom vind ik het ook niet erg om te gaan.

lrm_export_123151194283084_20190531_16453211981842566605922751.jpeg

Thomas en Nillis de mannen achter EMS bodyworks zullen je meten met een apparaat die kan zien hoe het o.a. met je vochtbalans, vetpercentage en spiermassa gaat en wat er aan veranderd. Ik zelf alleen een startmeting gedaan, ik vind het vooral belangrijk hoe ik mij voel bij de trainingen. Zoals ik al zei voel ik mij veel beter door de trainingen en merk ik aan de kleinste dingen dat vooral mijn conditie vooruit gaat en mijn lijf sterker wordt. 2x per week ga ik naar mijn werk in de stad en moet ik met het ov, daar zijn roltrappen en trappen, ik pak ook gewoon elke keer de trap zonder moeite of buiten adem te zijn en ik ren zelfs voor de bus hahahaha dat durf ik omdat ik dan niet buiten adem en bezweet de bus in stap.

lrm_export_124433981814359_20190531_1706549076102219860193429732.jpeg

Vaak denken mensen aan sporten en afvallen, maar die mindset moet je veranderen. Sport omdat je je beter gaat voelen en je zult nooit meer een teleurstelling voelen. Er zijn altijd uitzonderingen maar hoe vaak ben jij naar de sportschool gegaan om af te vallen en hoe vaak ben je gestopt omdat het niet werkte? Zo zonde is dat, want sporten is zo goed voor je en voor iedereen is er een work-out weggelegd want tenslotte kunnen we niet allemaal op het zelfde niveau sporten, wel kunnen we allemaal onze mindset veranderen en plezier krijgen in het sporten ondanks dat sporten niet je hobby is.

lrm_export_124324377280591_20190531_1705053025469313116018450582.jpeg

Wanneer je wel vaker wilt sporten en meer kunnen Thomas en Nillis je heel goed informeren over wat je naast de Ems trainingen kunt doen. Ze zijn ook met nieuwe trainingen bezig om de variatie uit te breiden en om zo voor nog meer mensen een passende training te vinden. De mensen die deze training volgen bij Ems bodyworks zijn allemaal enthousiast. De trainingen zijn in sportschool de Wadden in de Zaanstreek en zou het leuk vinden om je een keer tegen te komen bij Thomas en Nillis.

Wil je ook eens een les EMS proberen dan kun je via www.emsbodywork.nl een gratis proefles aanvragen. Ook voor meer informatie kun je de site raadplegen.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Maaike schreef:

    Klinkt heel goed. Thanks voor het delen van deze informatie 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.