reisverslag: Lapland 2

Bij een Lapland reis horen natuurlijk ook excursies zoals een tocht met een sneeuwscooter of een sleetocht met husky’s.

LRM_EXPORT_100075144782363_20190112_193736749.jpeg

Ik vond het eerlijk gezegd wel spannend vooral de Husky tocht omdat je toch niet de volledige controle hebt over de slee en het enige wat je kan doen is ze afremmen of stoppen dus geen stuur of iets en en je kunt ze ook niks vertellen hahahaha. Helemaal nadat de dame ons vertelde dat als je eraf zou vallen de honden gewoon zouden doorrennen en dat je moest wachten tot de begeleider de honden tot stilstand had gebracht en je zo snel mogelijk er achter aan moest rennen… WATTTTT zo snel mogelijk er achter aan rennen door het hoge sneeuw. Hell no dacht ik dus ik ben zittend begonnen in de slee dus zodat ik zeker wist dat ik er niet uit zou vallen en het eens kon ervaren voor ik mij in het onbekende ging storten.

Maar eenmaal onderweg zakte de spanning snel en maakte plaatst voor verwondering. Kun je je voorstellen dat alles maar dan ook alles wit is, je rijdt door smalle bospaden en de weinige zon die er was de hemel blauw en roze kleurde, hoe mooi dat was? Ik vond het zo romantisch, zo bijzonder. Het was heel erg koud anders had het van mij uren mogen duren. We hebben 10 km heen en 10 km terug gesleed en wat waren de honden enthousiast niet normaal. De grote en volwassen Husky’s rennen max. 40 km op een dag en de kleintjes max. 10 a 15 km daarna de rest van de dag kunnen ze in de weide lekker uitrennen en tot rust komen tot de avond dan kan ze allemaal naar hun plek voor de nacht. 28o Husky’s waren daar en de werknemers wisten alle namen uit hun hoofd en herkende ze allemaal. Ik vond dat knap, maar de dame in kwestie enigszins beledigd zei dat het voor haar het zelfde was als kinderen op een school en dat ze meer van deze 280 honden houdt dan van mensen, lekker duidelijk!

Dan de sneeuwscooter tocht, dat vond ik zelf zo gaaf en weet ook dat ik de volgende keer dat ik ga een dubbele excursie ga boeken, dit keer zijn we naar een rendierboerderij gereden. Zo vet over die open vlaktes, op de terug weg waaide het zo hard dat het spoor voor en achter je werd weggevaagd dat was best wel spannend. Het zijn echt niet goed handelbare dingen maar je hebt daar zoveel ruimte dat je echt niet veel in bochten draait.

Bij het rendierenboerderij hebben we nog even in een slee gezeten het voelde alsof je bij de kerstman op bezoek was en wat een mooie beesten, ik vond het echt pracht beesten.

We hebben nog meer excursies gehad maar deze wilde ik even uitlichten. Heb je nog vragen over mij vakantie en wat er allemaal te doen is kun je mij altijd een mailtje sturen.

Liefs Myra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.