Reisverslag: Lapland deel 1

20190106_053820.jpg

Daar lag hij dan net na onze grote verbouwing thuis de nieuwe vakantie folder van Lidl-reizen met een geweldige aanbieding naar Lapland.

Al van kinds af aan wilde ik naar Lapand, toen al vond ik het iets magisch hebben al dat sneeuw, het noorderlicht, met een sneeuwscooter door het witte landschap racen en de prachtige huskies die niets anders willen dan rennen.

LRM_EXPORT_100075144782363_20190112_193736749.jpeg

De reis die werdt aangeboden was te mooi om te laten liggen en na enig overleg met o.a. mijn schoonouders want we hadden besloten om de kinderen thuis te laten ze moesten tenslotte na de kerstvakantie weer naar school, wij wilde dit samen in alle rust ervaren en we vonden het ook te koud voor de kleinste telg van ons gezin. Gelukkig zijn de kids altijd super blij als opa en oma er zijn dus dat was zo geregeld en hebben wij geboekt.

Wij vinden het normaal altijd heerlijk om met de kinderen te reizen en doen dat graag op een enkele stedentrip na voor een weekendje, dus dit was wel even spannend voor het eerst in 10 jaar (onze kids zijn 4 en 10) met zijn tweetjes op vakantie, wat ik ook wel kon waarderen aangezien wij niet alleen papa en mama zijn maar ook man en vrouw.

Zo gezegd zo gedaan 6 januari was het zo ver en stapte wij in het vliegtuig voor een vliegtijd van maar 3 uurtjes. Maar echt 3 uurtjes vliegen en je bent in een compleet andere wereld een magische wereld, het voelde voor mij alsof ik in het sprookje van Narnia was gestapt waarbij de schuifdeuren naar buiten op het vliegveld de kast was waar de kinderen in het sprookje Narnia in stapte een witte wondere wereld…

Wat voor ons ook een nieuwe ervaring was, was een georganiseerde reis hahaha we regelen normaal altijd alles zelf omdat we graag de vrijheid hebben op een vakantie, maar ik moet zeggen alles was prima geregeld. Wij werden opgehaald met een touringcar en mochten na 5 minuten rijden al even op bezoek bij de Kerstman en zijn dorp. Heel leuk om even door heen te lopen en te weten dat je precies op de poolcirkel bent maar ik was er nog niet op gekleed haahahaha dus had het lekker koud. Ja ik ben miss koukleum en toch zou ik het voor geen goud hebben willen missen. Ik heb het er voor over dat mijn handen en tenen er bijna afvriezen.

Je kon ook met de Kerstman op de foto alleen weet je meteen dat de beste man goed geld moet verdienen om elk jaar weer alle kadootjes te kunnen kopen (32 euro voor een foto koekoek)

De bus reis naar Luosto het plaatsje waar wij zaten duurde ongeveer 1.5 uur en om een idee te geven hoe ver het is buiten de bewoonde wereld onderweg kom je maar 1 tankstation tegen met een supermarkt erbij. In Luosto zelf zit een hele kleine supermarkt met de basis benodigdheden waar dan weer wel chips en chocola bij horen.

Ontvangst in Luosto door Voigt travel (de organistie waar wij naar zijn overgedragen) was een klein beetje chaotisch maar daar hou ik van zo ben ik zelf ook hahaha.. Toen alles eenmaal op rolletjes liep kregen wij uitleg over het plaatsje, waar je het beste kon zijn als je het noorderlicht wilde zien, waar je de beste Elandburgers kunt eten ‘not for me ik ben vega’ en de vouchers voor de excursies, ook konden wij onze warme kleding ophalen, dat waren van die sexy overalls.

Dit van een intro van mijn Lapland ervaring later zal ik nog een blog plaatsen over de excursies en alles wat wij nog meer hebben ervaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.