Before and After

160118092703

Even iets heel anders, ik kreeg in mijn facebook een herinnering van 4 jaar geleden dat was de rechter foto van hierboven met het “ik vind je lief” berichtje.

Nogal een verschil zoals je ziet, de meeste weten niet dat ik er zo uitzag en alle bekende van mij zijn het vergeten dat ik er altijd zo heb uitgezien, eerst een meisje toen een vrouw met maat 54/56. Er zijn een aantal dingen wat er door me heen gaat en wat ik met jullie wil delen. Het leven zit vol met tegenstrijdigheden zo ook mijn gewichtsverlies en overgewicht.

Ben al mijn hele leven te zwaar geweest en heb de nodige struggles gehad in het leven wat altijd draaide om mijn overgewicht. De grootste zijn toch wel alle vooroordelen die mensen hebben van je, hoe harder iemand iets riep hoe meer ik wilde bewijzen dat het niet zo is.

Ik ben misschien wel te zwaar maar van binnen ben ik net als ieder ander, en zie het dan ook als discriminatie! Hoor en zie zoveel mensen die dan over een andermans gezondheid begint, ik denk dan! je kent mij of haar of hem helemaal niet, wat maak jij je druk om iemand zijn gezondheid en wat weet je daar überhaupt van af???? (misschien een rare gedachte, maar je kan ook gezond zijn met overgewicht) Prima er zijn bepaalde risico’s aan overgewicht, maar ook aan roken, te veel drinken, stress, drugs en nog zoveel om over door te gaan. Dus waarom worden wij mensen met overgewicht overal tussen uit gepikt en wat is er serieus erg aan dat wij graag ons leven willen leiden en er voor strijden dat je bent wie je bent en dat je trots hoort te zijn op wie je bent.

Ik zou de laatste zijn die zegt dat je niet mag of moet afvallen, dat is je eigen keuze. Ik ken vrouwen die met 10 kilo overgewicht zichzelf al waardeloos voelen, nou meid dan moet je lekker ervoor kiezen om af te vallen, als dat is wat je gelukkig maakt en je beter laat voelen dan zou ik je alleen maar aanmoedigen. Vind je die 10 kilo heerlijk op je heupen zitten en heb je er geen last van! girl lekker laten zitten.

Wat mij opvalt en zo komt het veel in de (social) media voor is dat men alleen gelukkig kan zijn met een “gezond” gewicht. Dan gaan mijn haren al overeind staan! Gewicht bepaalt niet je geluk.

Mijn persoonlijke ervaring: Ik leefde mijn leven, volgde mijn dromen, vond liefde, werd moeder, kocht een huis, maakte ruzie en vrienden dat allemaal met 140 tot 160 kilo. Altijd werd er mij gezegd als je te dik bent en je wil afvallen moet je minder eten, automatisch als je dat al vanaf 7 jaar oud te horen krijgt, wil je niet anders en na alle diëten te hebben gevolgd, en mij al schuldig voelen bij 2 boterhammen wilde het afvallen niet meer lukken en at ik steeds minder en werd ik steeds dikker.

Ja ik wilde graag afvallen, ik hoefde niet perse slank te zijn zo ben ik nou eenmaal niet op de wereld gezet (ik ben iemand die oke is met +10 kilo op haar heupen), ben altijd zo geweest, maar die 160 kilo was gewoon te veel voor mij om te dragen, ik voelde me goed met wie ik was maar niet met bepaalde dingen zoals dingen die je niet meer kon doen zoals passen in een vliegtuigstoel.

Uiteindelijk ben ik gaan informeren bij de obesitas kliniek over een Gastric bypass, iets waar ik altijd op tegen was (puur uit angst). De mensen daar hebben mijn ogen geopend. De diëtiste zei echt letterlijk tegen mij :”meid wat hebben mensen jou toch al die jaren wijsgemaakt”. Ik dorst bv niet tegen meer mensen te zeggen dat mijn overgewicht kwam van o.a. te weinig te eten, waardoor alles wat je wel eet wordt opgeslagen, het bekende “ik wordt al dik van water” omdat ik wist dat mensen mij niet geloofd, zag ze al denken JAAAJAAAA…

Na een aantal groepsbijeenkomsten, ben ik geopereerd en heb ik opnieuw moeten leren eten (6x per dag WAAAATTT) ik raakte in paniek, 6x per dag eten, ik voelde mij net een vreet schuur, nog nooit had ik zo vaak en veel gegeten en ik dacht ik kan zo toch niet afvallen. Maar wat bleek ik viel af en wel bijna 50 kilo.

Ik heb hiervoor een maagbandje gehad, kwam aan en werd met vingers gewezen, als ik zei dat ik helemaal niet veel gegeten had, maakte ze mij letterlijk voor leugenaar uit.

Nu ben ik zoveel kilo lichter, de ongemakken waarom ik dit heb gedaan zijn mijn leven uit, fantastisch. Maar verder ben ik nog steeds dezelfde persoon, nog steeds leef ik mijn leven, volg ik mijn dromen, heb ik lief, ben ik nu 2x mama, maak ik ruzie en vrienden.

Ik raakte mijn grootste vetlaag kwijt en zo kwamen mijn onzekerheden naar boven, ik voelde mij lelijker dan ooit, ik was het niet waard, waarom zou iemand mij überhaupt knap vinden of aardig.. Allemaal na dat ik was afgevallen HUH? ja precies.

Maar nu in ene kon ik wel zonder moeite die ene leuke baan krijgen, nu in ene willen mensen wel met je op de foto of met je praten (serieus echt waar).. Ja dat vet brengt nogal wat teweeg, en ik vind het erg, want ik blijf het herhalen ben nog steeds dezelfde..

Punt is als je wil afvallen om je beter te voelen of mooier zeker doen.. Wil je blijven wie je bent zeker zo blijven.  Ja ik maak me te veel druk om wat andere denken en weet ook dat je dat niet moet doen. Iig maak ik me niet meer druk om het feit of iemand mij te dik vind, die kunnen van mij een dikke vinger krijgen. Gewicht definieert ook zeker niet of je mooi of sexy bent. Ik kan blij worden van de hoge strakke benen van de Victoria’s secret modellen maar ik kan soms nog blijer worden van de plus size modellen, die mooie rondingen (wauw!!) F*cking sexy allemaal! het zou gewoon wat meer gemengd moeten zijn omdat zo het leven is niemand is het zelfde en ook niemand kan bepalen wat mooi of lelijk is.

160120011646.jpg

De afgelopen jaren heb ik veel steun gehad van oude en nieuwe vrienden en nieuwe oude vrienden.. Ik wil jullie bedanken voor jullie steun en geloof in mij en dat jullie altijd verder hebben gekeken dan mijn buitenkant, en ook al wil ik jullie nooit geloven dat jullie mij een knapperd vinden, vind ik het heel lief dat jullie het altijd weer zeggen 😉

 

 

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jessica schreef:

  Mooi om te lezen.
  Super!

  Like

  1. thecurvyempire schreef:

   Dankjewel Jessica, lief van je x

   Like

 2. Wauw. Op de kinderen na en het huis kopen zou dit exact mijn verhaal kunnen zijn. Overgewicht. Niet eten. Wel aankomen. Maagband. Aankomen. Ellende. Maagperforatie gastric bypass en nu van maat 60/62 (dat was de grootsre broek die ik had) naar maat 40. Onzekerheid die ik voelde over mijzelf na het afvallen. In het begin moeilijk om te accepteren. Altijd te grote kleding pakken in de winkel.. ik moest mezelf opnieuw leren kennen en accepteren terwijl ik mijn grotere ik had geaccepteerd en ik zeker was van mijzelf en redelijk tevreden want mijn leven was leuk. Nu ongeveer zes a zeven jaar later heb ik mijn nieuwe ik ook geaccepteerd. Geen maat 40 meer maar een prima 42/44/46… wat ik lekker zit. De maat boeit mij niet. Nu ben ik weer oke met mezelf. Op die lelijke buikvellen, hangende borsten van mij na en de kipfilets onder mijn armen verstop ik in kleding. Mijn benen zijn ook niet mooi strak but hey it’s oke. Ik voel me goed in mijn lijf. Je hebt dit prachtig opgeschreven en ik had zomaar jou kunnen zijn qua verhaal. Ik zag je bij # 40days volgens mij met de makeup. Je ging vroeg weg dus hebben we niet gekletst! Msybe Next time! Liefs Evelien

  Like

  1. thecurvyempire schreef:

   Dankje wel voor je woorden, het is aan de ene kant fijn te weten dat er andere mensen zijn die begrijpen wat je bedoelt zeker om er over te praten. Alleen is het zo jammer om je soms zo te voelen. Maar met voor ogen dat we het doen voor onzelf en niet voor andere. Ik was ook tevreden met mijn vorige ik, stond zelfs in de finale van de miss plussize fashion verkiezing. Hopelijk zal het ooit gebeuren dat mensen eerst nadenken en kijken naar het verhaal voor ze oordelen.

   En ik was inderdaad vroeg weg wat ik heel jammer vond, maar de volgende keer zorg ik dat ik vanaf het begin tot het eind erbij ben zodat we even kunnen kletsen.

   Liefs myra

   Geliked door 1 persoon

   1. Precies. Absoluut niet voor anderen… voor jezelf… ik beweeg nu veel makkelijker. Helaas nu in revalidatie wegens een ongeluk maar voordat dat gebeurde fietste ik overal heen waar ik daarvoor niet aan moest denken. Is mijn conditie flink verbeterd en ook mijn eetpatroon is nu normaal. Ik eet goed. Niet teveel en niet te weinig. Gewoon in balans en daar ben ik blij mee. Ook label ik niks meer. Een Kledingmaat boeit me niet.. het model vind ik belangrijker. Ik ben nog steeds niet slank maar dat is nooit mijn doel geweest. Die krijg ik vaak te horen.. oh je bent nog een stevige tante.. dan denk ik bij mezelf.. je moest eens weten… hihi

    Geliked door 1 persoon

 3. Maris schreef:

  Heel mooi geschreven ! Vind je mooi op beide foto’s

  Like

  1. thecurvyempire schreef:

   Dankje wel Maris… lief van je xx

   Like

 4. Michelle Smits schreef:

  Ohh schat we hadden zussen kunnen zijn zowat
  Dit verhaal herken ik zo
  Alleen bij mij is het pas na de zwangerschappen begonnen met overgewicht en ook net als jij teweinig eten
  Ook ik vind volslanke vrouwen prachtig maar ik wilde het niet meer voor mezelf
  Het zat me in de weg
  Ik heb je altijd al een beauty gevonden
  Met een mooi en lief hart
  Xx Michelle

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.